Blagdani su idealna prilika da iskoristite svoju maštu i dekorativne predmete kako biste stvorili poseban ugođaj u svom domu. Najvažnije je da imate volje i kreativnosti, a božićne dekoracije lako možete potražiti u Home by Ciss web shopu ili trgovini.

Blagdanski stol obično je najzanimljiviji dio božićnog ugođaja, ali isto tako i nešto zahtjevniji od ukrašavanja prostora ili božićnog drvca. Iako vam nisu potrebna velika ulaganja za dekoriranje blagdanske trpeze, za razliku od uređenja prostora koji stvara osjećaj topline, šarenila i više je namijenjen opuštanju, stol je više okrenut ka stvaranju dojma elegancije, profinjenosti i svečanosti.

Na blagdanski stol obično se prvo postavlja stolnjak, potom nadstolnjak, a potom razni drugi predmeti koji će upotpuniti svečanu atmosferu. Kada su u pitanju boje, onda su kombinacije crvene i zlatne te srebrne i plave one s kojima ne možete pogriješiti, no ako ste ipak skloniji istaknuti svoju kreativnost i originalnost možete se poigrati i drugim bojama.

Uz to svijećnjaci i svijeće stvorit će dodatan osjećaj topline i smatraju se jednim od najvažnijih elemenata božićnog ugođaja, a možete iskoristiti i ubruse s blagdanskim motivima. Ako salvete zajedno s priborom za jelo obavijete ukrasnom trakom postići ćete još svečaniji efekt, a razni zimski i jesenji plodovi prirode dodatno će naglasiti blagdansko raspoloženje.

Ipak, pazite da ne pretjerate s dekoracijama i kombiniranjem različitih boja jer sigurno ne želite svojim gostima ostaviti dojam kiča i pretjerivanja. Ako pak nemate dovoljno inspiracije, posjetite Home by Ciss trgovinu gdje će vam širok izbor božićnih ukrasa i dekorativnih predmeta sigurno pružiti poneku novu ideju.