Jesen je pred vratima, a to doba godine poznato je po raskoši boja i mirisima te zrelim plodovima prirode. Osim toga, temperature su nešto niže od napornih ljetnih sparina, pa je stoga idealno vrijeme za preuređenje vašeg doma.

Boje su ključne kada je jesen u pitanju. Žuta, narančasta, crvena i smeđa sasvim sigurno će unijeti dašak jeseni u vaš prostor, no ipak se preporučuje birati nježnije i vedrije nijanse tih boja kako bi malo razbili monotoniju i već poznatu jesensku depresiju. Zidovi su dakako, najistaknutiji dio prostora i onaj koji prvi upada u oči, ali isto tako mali potezi mogu puno toga promijeniti u izgledu interijera.

Namještaj opremite jastučićima i dekicama veselih boja, na police postavite češere, kestenje, bundeve i razne druge plodove prirode koji će vas najbolje podsjećati na ovo godišnje doba, a ako tome dodate i mirisne svijeće pretvorit ćete svoj dnevni boravak u idealno mjesto za opuštanje. Iako hladnija nego ljeto, jesen je još uvijek doba ugodnih temperatura pa pokušajte odabrati dodatke namještaju uz koje ćete se osjećati ugodno. S druge pak strane, tijekom ljeta se često koriste zastori koji zaklanjaju prozorska okna i štite od bliještećeg sunca, no jesen je odlično vrijeme za zastore zamijenite laganim zavjesama, otvorite prozore širom i dobro prozračite prostoriju. Osim što ćete pustiti zavodljive mirise jeseni u svoj dom, u prostoriju ćete unijeti nešto više svjetlosti.