Popularna figurica orašara, božićni je poklon koji je osvojio mnoga srca u ovo raskošno adventsko vrijeme. Priča o djevojčici Klari kojoj je za Božić poklonjen neobičan poklon – drobilicu za orahe, orašar, postala je legendarna priča i jedna od centralnih tema božićnih večeri. Figurica orašara koja oživljava u obliku malog vojnika i vodi Klaru u svijet vile Šećera.

Danas svjetski poznata priča koju je slavni ruski skladatelj Čajkovski pretvorio u balet, nastala je davno prije, u 17.st. i potječe iz njemačke tradicije u kojoj ova figurica predstavlja simbol sreće koji štiti od zlih duhova, zbog čega se često darivala djeci za Božić.

Figurica orašara,  koja se izrađuje u obliku igračke vojnika, danas izuzetno popularna, jedna je od neizostavnih dekoracija za Vaš božićni dom. U Home by Ciss pronaći ćete raznoliku ponudu ove simpatične figurice, koja uz malo božićne čarolije, baš kao i u priči o djevojčici Klari, može postati stvarnost! Dođite u Home by Ciss i odaberite jednu od čarobnih figurica orašara!