Savršena kombinacija boja u interijeru obično je ono što najviše privlači pozornost, čak više i od raznoraznih luksuznih i skupocjenih komada namještaja. Pažljivo odabrane boje, osim što su pokazatelj dobrog stila i ukusa, pomažu u kreiranju onog idiličnog ugođaja u vašem domu.

Kao i kod većine stvari u životu, kod odabira boja postoje dva osnovna načela - ono harmonije i ono kontrasta, bez obzira radilo se o boji zidova, namještaja, tepiha, zavjesa ili nekoj od dekoracija u prostoriji.

Jednobojne te kombinacije boja koje se skladno upotpunjuju bez da se ijedna pretjerano ističe pretvorit će vaš dom u mirnu oazu za opuštanje i omogućiti vam da spojite više prostorija u jednu smislenu i zaokruženu cjelinu. S druge pak strane, suprotstavljenim bojama najbolje ćete naglasiti pojedine elemente u prostoru i sakriti eventualne nedostatke, a ovisno o rasporedu u prostoriji stvoriti i zanimljive igre svjetlosti i sjene.

U svakom slučaju, kombinirajte boje koje se prije svega vama sviđaju, jer ste ipak vi ti koji će najviše vremena provesti u tom prostoru, no nemojte zanemariti svoje goste, za koje također želite da se osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Ako ste u potrazi za inspiracijom, posjetite Home by Ciss trgovinu ili posjetite web-shop gdje vas očekuje širok izbor dekoracija za dom, različitih oblika i boja, koje će se savršeno uklopiti u vaše idejno rješenje kada je u pitanju dizajn interijera.