Kupaonica danas nije samo mjesto održavanja higijene već intimno središte doma u kojem pronalazimo mir, opuštanje i vrijeme koje odvajamo samo za sebe, stoga je važno voditi računa o načinu uređenju tog kutka našeg doma. U nastavku vam stoga donosimo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam zasigurno biti od koristi odlučite li se za renoviranje dotrajale ili opremanje potpuno nove kupaonice.

  • Prije svega važno je odabrati stil uređenja - moderni ili rustikalni, vintage ili kombinaciju po vlastitoj ideji i viziji – kako god bilo, bitno je da ga se držite od početka do kraja uz manja odstupanja koja čak ponekad mogu djelovati kao osvježenje za prostor i razbiti monotoniju, ali uglavnom biste trebali ostati vjerni svom ukusu. 
  • Odabir pravih kupaonskih pločica jedan je od ključnih trikova za atraktivan izgled kupaonice. Veliki format pločica odavat će dojam prostranosti, čak i u manjim kupaonicama, imitacija kamena pružit će dozu elegancije i moderan izgled, a imitacija drveta pak pružiti toplinu i mogućnost jednostavnog kombiniranja s drugim materijalima u kupaonici.
  • Prirodna svjetlost baš svakom kutku doma daje onaj poseban šarm, pa tako i u kupaonici. Ako pak niste u mogućnosti stvoriti višak prirodnog svjetla, poigrajte se s rasvjetom i postavite ju tako da pravilno osvjetljava svaki kutak, a ne samo određenu poziciju. 
  • Walk-in tuševi danas sve više zamjenjuju kade, što zbog uštede na prostoru i lakšeg održavanja, što zbog lakšeg rukovanja, pristupačnosti i modernog dizajna, stoga razmislite o ugradnji jedna u vaš kupaonski prostor.
  • Bez obzira na osnovni dizajn kupaonice, bez dekorativnih predmeta teško ćete postići onaj opuštajući ugođaj. Sitni detalji i dodaci mogu značajno unaprijediti svaku kupaonici, ali se potrudite uvijek da birate estetski primamljive, no istovremeno i pametne, odnosno funkcionalne predmete koje ćete zapravo moći koristiti poput vješalica, držača za ručnike, zidnih košara, manjih polica, posudica i ostale kupaonske galanterije te raznih drugih dekoracija.

Mašta radi svašta, stoga budite kreativni i pustite svojoj mašti na volju, ali to ne znači kako biste trebali u nedostatku boljih, odabrati lošije i neučinkovite kupaonske elemente samo kako bismo pratili određenu ideju. Stavite kvalitetu ispred kvalitete, posjetite Home by Ciss trgovinu dekorativnim predmetima za uređenje doma i pružite svojoj kupaonici jedan unikatan izgled.