Kada je u pitanju vrt, veće nije baš uvijek bolje. Manji vanjski prostori mogu biti pretvoreni u jednako ugodne i zabavne opuštajuće oaze isto kao i oni veći, samo što manji vrt zahtjeva manje napora oko samog održavanja, ali bez obzira na to imali prostrani vrt ili manju okućnicu, ovi savjeti sigurno će vam pomoći da u potpunosti iskoristite prostor u svom vrtu.

  • Okomiti ili uspravni vrtovi – iskoristite sve dostupne površine, pogotovo zidove i ograde koji mogu poslužiti kao idealan oslonac za razne biljke penjačice, a na njih možete postaviti i kreativne police s cvijećem u kalićima. Na taj način izbjeći ćete dojam kako zidovi ograničavaju prostor te povezati vrt u jednu zaokruženu cjelinu.
  • Viseće pozicije – ne zaboravite stropove i pozicije s kojih možete spustiti viseće posude s cvijećem, vanjski vrtni sat ili čak viseću ležaljku koja će se lako uklopiti u već postojeći dizajn vrta.
  • Fontane i vodene atrakcije – umjesto raskošnih velikih vrtnih fontana i vodopada koje zauzimaju puno prostora i to obično u središnjoj poziciji vrta, odaberite one na kat, odnosno one postavljene uspravno kako biste uštedjeli na prostoru.
  • Odaberite najbolji raspored vrtnog namještaja - vrtni namještaj obično je lagan i poprilično mobilan, stoga si dajte truda i eksperimentirajte s pozicijama na koje biste ih mogli postaviti. Ako ste kratki s prostorom, udobne stolice umjesto ležaljki bit će odlično rješenje, a čak i ako ste vrlo ograničeni kvadraturom strateškim postavljanjem namještaja izbjeći ćete gužvu u vrtu.
  • Uređujte prema svojim potrebama ako živite sami i vaš vrt nije baš svakoga vikenda mjesto okupljanja ekipe ili obitelji, nema potrebe da postavljate više stolica i ležaljki nego vam je to potrebno. Budite kreativni u idejama i jednostavni u izvedbama.

Širok izbor dekorativnih predmeta za vrt, uključujući i asortiman vrtnog namještaja po povoljnim cijenama možete potražiti u Home by Ciss trgovini ili web-shopu, a ondje ćete zasigurno pronaći i nekoliko inspiracija za uređenje svog vrtnog prostora. Pustite mašti na volju, držite se ovih savjeta i pretvorite svoj vrt u pravu malu oazu za opuštanje.