Ukrašavanje prostora u kojem živimo s jedne je strane nevjerojatno zabavno, no s druge pak predstavlja naporan zadatak. Iako mnogi pokušavaju kopirati ideje susjeda, prijatelja ili raznih dizajnerskih blogova, dizajn koji će vaš dom učiniti savršenim mjestom za boravak je upravo onaj kojeg sami osmislite. Home by Ciss vam u nastavku donosi nekoliko savjeta koji će vam olakšati planiranje i samo uređivanje prostora.

  • Odaberite temu – najlakši način da zadržite nekakvo jedinstvo dizajna kroz cijeli prostor, a pri tome imate širok izbor ideja je upravo tematsko uređivanje prostora. U potrazi za savršenom temom mogli biste proći kroz svoje hobije i razne aktivnosti u kojima istinski uživate ili o kojima maštate. Za jedne su to motivi prirode, drugima možda sport, trećima more, ljetovanja i oceani, ...

  • Pažljivo kombinirajte materijale – kada kupujete namještaj i razne dekoracije, vodite računa o materijalima od kojih su izrađeni. Ako koristite slične materijale poput stakla ili drveta u svakoj pojedinoj sobi, to će pomoći da prostor izgleda ujedinjeno i skladno.

  •  Neka boja bude vaš dizajnerski potpis – svi imamo svog favorita među bojama stoga vam neće biti teško odabrati boju koju ćete nekako istaknuti kroz cjelokupan dom. Negdje će to biti zidovi, negdje ukrasni jastučići, negdje pak tepih ili okviri slika na zidu. To je nešto što će svi u trenu zamijetiti i shvatiti bez potrebe za dodatnim objašnjenjima.

  • Budite strpljivi – teško je doseći nivo potpunog zadovoljstva uređivanjem prostora jer uvijek postoji onaj osjećaj kako još nešto nedostaje. Ponekad ćete mjesecima tražiti savršenu dekoraciju za pojedine pozicije u vašem domu, a nekada ćete na takve predmete naići sasvim slučajno, no u svakom slučaju ne treba očajavati.

  • Inspiracija nekada dođe sama, a nekada ju treba isprovocirati – potraga za inspiracijom pri dekoraciji doma može doći uistinu sa svih strana, sasvim spontano, no ako baš nemate nikakvih ideja posjetite omiljenu trgovinu dekorativnim predmetima i pokušajte iskombinirati u glavi savršen dizajn. 

  • Sam svoj majstor – mnogi će vam sugerirati da biste trebali prenijeti svoju osobnost na izgled prostora u kojem živite i posvetiti se uređivanju doma vlastitim rukama, no to ne znači da morate odbiti pomoć ako vam se nudi. „Do it yourself“ metoda ne znači doslovce da morate sami dizati teške predmete ili odraditi posao za trojicu. Također, pomno odvažite sve sugestije i kritike, no ne dopustite da vas odvedu predaleko od vaših osobnih želja i potreba. Ipak je to prostor u kojem ćete upravo vi najviše boraviti.