Danas, kada je posao postao obaveza koju često nosimo sa sobom kući ili ga pak od kuće u potpunosti obavljamo, važno je stvoriti radni prostor unutar doma u kojem ćete se osjećati pozitivno, koji će djelovati poticajno i pobuditi u vama onu želju za radom. Rad od kuće ima svojih prednosti, ali isto tako i mana. Mnogima je primjerice teško zamijeniti udobnost kauča u dnevnoj sobi sjedanjem za pisaći stol i započinjanjem s poslovnim zadacima, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako urediti svoj radni prostor koji će vas uvijek iznova motivirati i inspirirati.


Prije svega odaberite mjesto u kojem ćete imati mir i tišinu potrebnu za rad. Iako to često nije lako postići zbog prostornih uvjeta ili malog prostora u kojem boravite, uvijek postoje rješenja. Razne zidne pregrade, komadi namještaja ili police, mogu biti iskorišteni kako bi vam “blokirali” pogled na ostale zanimacije i zadržali vaš fokus isključivo na radne obaveze. Također, preporučuje se radni prostor smjestiti negdje u blizinu prozora kako bi osigurali dovoljan izvor dnevne svjetlosti. Ono “kutak” nemojte shvatiti doslovno i pronaći najmračniji i najosamljeniji dio svog doma kojeg ćete pretvoriti u radnu zonu.


Isto tako, kreiranje radnog prostora uvelike ovisi o vrsti posla koju obavljate, stoga ga prilagodite onome što radite. Odabir udobnog namještaja je također iznimno važan. Izaberite udobnu stolicu i preglednu radnu površinu, a okolni prostor uredite poslovnim dekoracijama. Zanemarite sve što bi vam moglo odvući pozornost, no zadržite pojedine detalje poput okvira s fotografijama ili pak vaza s cvijećem koje će vam ipak dati onu malu dozu realnosti i osvježenja kada vam je potreban kratki predah.