Završno uređenje doma ne mora nužno biti veliki financijski izdatak. Uz pokoju dobru ideju i malo vremena za obilazak trgovina možete pronaći jeftine i zanimljive detalje kojima ćete vaš životni prostor učiniti posebnim i ugodnim

Dnevni boravak najvažnija je prostorija svakog doma, kao i centralno mjesto okupljanja ukućana i zbog toga svi želimo se u njemu osjećati ugodno i lijepo. Osim što zahtjeva pametan odabir namještaja i boja, u najprometnijoj prostoriji doma nužan je i dobar odabir dekoracija koje će ju učiniti pravom malom oazom u kojoj će boravak biti čisti užitak.

Želite li svome domu udahnuti svježinu poigrajte se s detaljima koji u trenu mogu osvježiti i najdosadniju prostoriju. Dekica u odgovarajućoj boji, slike, neobični lusteri ili svijećnjaci - sve su ovo dekoracije koje će u vaš dnevni boravak unijeti ugodnu i toplu atmosferu.

Definirajte prostor tako što ćete dodati ogledalo u dnevnom boravku. Ono će uvećati prostor te će on postati još svijetliji. Osim toga, odaberite stari okvir koji će običnom ogledalu dati raskoš.

Cvijeće je oduvijek bilo savršen detalj koji prostoriji daje svježinu i život, bilo da se radi o buketu ili živom, zasađenom cvijeću. Želite li si pojednostaviti postupak uređenja doma, odaberite efektnu vazu te u nju posadite šarene lončanice koje će potrajati.

Ukrasi za zid poput slike ili sata savršen su instant podizač prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizualno povećati i osvježiti dnevni boravak. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz namještaj i boju zida.

Ako niste ljubitelj minimalizma, završni element vašeg uređenja možete pronaći u velikom izboru lučica, svijeća, ukrasnih deka ili vaza raznih oblika, boja i materijala koje ćete uskladiti s ostatkom prostora. Budući da su mali i lako zamjenjivi elementi uređenja, to vam otvara mogućnost da imate i više kompleta koje ćete svako malo mijenjati i time konstantno razbijati monotoniju.

Do lijepog interijera nije teško doći. Budite hrabri i kombinirajte stilove. Napokon, najvažnije je da se prostor u kojem boravite sviđa vama i da se u njemu osjećate ugodno i sretno.