Uređenje dnevnog boravka, možda najviše od svih prostorija u stanu, govori o nama, našoj osobnosti, interesima i estetici.

O dnevnom boravku najčešće se govori kao o srcu i središtu svakog doma!

Dnevni boravak centralno je mjesto svakog doma, često i njegova najveća prostorija. To je mjesto za opuštanje, ljenčarenje, čitanje, gledanje televizije i druženje s ukućanima, ali je i mjesto gdje primamo goste pa je stoga i reprezentativni dio svakog stana ili kuće. Zbog toga uz udobnost, ležernost i praktičnost, želimo da bude i lijep i elegantan.

Uređenje dnevnog boravka nudi bezbroj mogućnosti. No, pri uređenju ili preuređenju najvažnije je da ideja dnevnog boravka odgovara vašim potrebama i sklonostima.
To bi trebalo biti mjesto na kojem se osjećate ugodno s vašom obitelji i prijateljima.

Izaberite boje koje će vam podići raspoloženje pri samom ulasku u dnevni boravak i zapamtite kako dobro odabrane boje u potpunosti transformiraju prostoriju.

U uređenju dnevnog boravka preporučuju se tople boje. One dobro utječu na raspoloženje i naglašavaju udobnost (npr. zemljane nijanse crvene te prljavo ljubičaste i tamno zlatne nijanse). Ne bojte se kombinirati - spojite zemljane i prirodne tonove s detaljima vedrijih i energičnijih boja - prvi će pridonijeti opuštajućoj atmosferi, dok će drugi oživjeti prostor za vrijeme druženja s obitelji i prijateljima.

Pri odabiru boje treba uzeti u obzir i veličinu prostorije - tamnije boje učinit će prostrani dnevni boravak intimnijim, a svijetle boje vizualno će uvećati prostorije manjih dimenzija.

U slučaju da niste poklonici tradicionalnog pristupa i bojanja svih zidova jednom bojom, poigrajte se njezinim nijansama - boju svakog zida promijenite za jednu nijansu. Za efekt višeg stropa rub blizu stropa ostavite u bijeloj boji.

Ukrasite svoj dnevni boravak s antiknim namještajem ili pak miješanjem rustikalnog i romantičnog stila.

Posjetite naš izložbeni salon i izaberite dekoraciju za dnevni boravak koja će odgovarati vašem ukusu i karakteru!