Dnevna soba je najpopularnije mjesto u kući za zabavu gostiju. To je mjesto gdje se obitelj okuplja na kraju dana, opušta nakon dugog radnog tjednaili uživa gledajući televiziju.

1. Pri uređenju dnevnog boravka, prvi i najvažniji potez je odrediti svrhu sobe. Zapamtite da se u dnevnoj sobi trebate osjećati ugodno i da vam se stogatreba sviđati njen stil, s obzirom na to kako ćete tu najvjerojatnije provoditi najviše vremena.

2. Učinite dnevni boravak osobnim, postavite na police ili objesite na zidove obiteljske fotografije. Tako će postati vidljive svima, vašu sobu će učiniti ugodnijom, a s druge strane nije veliki izdatak kupiti nekoliko okvira za slike.

3. Osvježite svoju sofu novim prekrivačem ili novim jastucima u nekim jarkim bojama.

4. Nekada i male stvari mogu uljepšati dan,bez obzira li je to nova, simpatična šalica za kavu, šarena krpa ili podmetač, bitno je da će vam izmamiti osmijeh svakog jutra.

5. Kombinirajte stilove. Prilikom uređenja glamurozne dnevne sobe kombinirajte klasične i moderne elemente. Moderna garnitura za sjedenjeodlično se slaže s orijentalnim tepihom. Kombinirajte dvije fotelje u različitim stilovima.Art deco namještaj u kombinaciji s modernim je takođeruvijek dobar izbor. Koristite retro tapete s modernim namještajem.

6. U malim prostorima je bolje koristiti akcentno osvjetljenje. Mi vam savjetujemo da koristite centralno osvjetljenje u vidu lustera i nekoliko lampi, što podnih, što stolnih, kao akcentno osvjetljenje.

7. Razmislite o ponovnom bojanju zidova jer bi todalo svježiji izgled vašoj sobi. Nemojte se bojati eksperimentirati s izborom boje jer ju možete promijeniti u bilo koje vrijeme.