S dolaskom ljeta mnogi od nas će se odlučiti na promjenu u životnom ili poslovnom prostoru.

Razliku između običnog i dizajnerski uređenog doma čine detalji, poput dobro odabranih lustera, slika na zidu, zavjesa, vazi ili tepiha.

Prvi korak je da se pozabavite zidovima. To možete učiniti promjenom boje ili postavljanjem tapeta. Nije potrebno bojati cijeli stan ili sobu – dovoljno je odabrati jedan zid. Promjenom jednog zida postići ćete bolji efekt nego da cijelu prostoriju bojite u jednu boju. Kada odaberete kako ćete obraditi zid, dodatni pečat prostoru dat ćete izborom ukrasnih jastuka i tepiha. Boju jastuka i tepiha uskladite s bojom ili temom kojom ste obradili zid. Postoji zaista širok izbor boja i tkanina, na vama je samo da se hrabro poigrate uzorcima i nijansama kako bi dobili drugačiji i zanimljiviji prostor.

Ogledalo može biti isključivo dekorativni element koji će s nekim upečatljivim okvirom dominirati zidom u hodniku ili dnevnom boravku. Možete ih postaviti širinom i visinom cijelog zida – to je jedna od najjačih optičkih varki kojima možete prividno povećati prostoriju.

Zavjese su još jedan element kojim možete utopliti i oplemeniti svoj prostor. U malim prostorima poželjno je da budu što jednostavnije, svjetlije i prozračnije, kako bi vam dale osjećaj topline i privatnosti, a da ne opterete prostor.

Ne zaboravite na slobodni prostor. U svakom domu bi trebalo biti dovoljno slobodnog prostora za dnevne aktivnosti. Nemojte da vam dom izgleda kao natrpani salon namještaja. Uzmite u obzir prirodni protok. Od ulaznih vrata, do zadnjeg zida kretanje bi trebalo biti slobodno i prirodno.

Cvijeće i biljke dat će ugodniju atmosferu svakoj sobi. Cvijeće možete iskoristiti i za popunjavanje praznih kutova ili naglašavanje nekih dijelova prostorije ili komada namještaja.